Mittzon

effect_mid_overMittzon:

Har du haft eller lider du av:

Området mellan skulderbladen
Känsliga punkter
Stickande smärta mellan revbenen
Smärtor i bröstbenen
Magont
Konstant hunger
Matsmältningsbesvär
Ständiga rapar
Hiatusbråck

Förklaring:
Body Stress lagrad i mittzonen kan orsaka en lindrigt malande/molande värk i övre ryggen mellan skulderbladen, eller möjligen ihållande klåda. Den kan också manifesteras som en skarp stickande smärta i området, eller i bröstkorgen. Smärtan kan bli värre av djup andning. En annan effekt kan vara en smärtsam kramp i diafragma orsakande uppsvälldhet, halsbränna eller matsmältningsbesvär. Body stress i mittre eller övre ryggen kan ha en inverkan/effekt på nervtillförseln till diverse interna organ, som hjärta, lungor, njure och urinblåsa, och kan störa normala funktioner.

Orsaker:
Mekanisk stress orsakad av arbete i hopkrupen eller snedvriden arbetsställning kan anstränga bröstkorgen och ryggen. Att lyfta tunga föremål, eller hålla någonting på hög höjd för en lång tid, kan orsaka problem. Body stress kan också förekomma som ett resultat av smärtsam kramp av diafragman.

Andra skäl för body stress i detta område kan vara emotionell anspänning som chock eller ångest.

Andra orsaker kan vara kemiska, som irritation av att äta och dricka någonting kryddigt, syrligt eller väldigt kallt. Body stress i diafragman kan resultera i matsmältningsbesvär eller halsbränna, eller en känsla av andfåddhet. Dessutom, om det finns body stress i den nedre delen av ryggen, så kan det överföras till musklerna i bröstkorgen samt övre ryggen.

Råd:
– Arbeta inte i hopkrupna eller snedvridna arbetsställningar, i långa perioder.
– Ta täta/återkommande pauser eller ändra position.
– Vid tunga lyft bör föremålet hållas nära kroppen.
– Bär inte tunga föremål utan hjälp.
– Undvik mat och dryck som tenderar att orsaka matsmältningsbesvär eller halsbränna, samt vissa matkombinationer som orsakar uppsvälldhet och tryck i diafragman.
Release:

Läkande är vanligtvis en process, inte en händelse.

Efter att stressmönstren har lokaliserats i ett område på kroppen, så utför BSR-praktikern releasen. Ett stimuli appliceras, vanligen med tummen, på de multipla punkter som gäller, i rätt riktningar. Detta har som effekt att initiera en organiserad sekvens av meddelanden till hjärnan, som uppmärksammar den lagrade spänningen. Hjärnan kan sen sända kommandon till berörda strukturer som frigör den. Sålunda, trots BSR-praktikerns agerande för att sätta igång processen, är frigörelsen påverkad av kroppens egen visdom. Eftersom processen är så exakt, så behövs det inte mycket kraft för att ge det stimuli, som skickar en medvetenhet om det stressade området, till hjärnan. Så trycket som appliceras i releasen är ganska lätt. klienter kommenterar ofta att det känns så mjukt, så de är förvånade över att det är en så effektiv teknik.

På detta sätta, BSR är baserad på en djupgående respekt för kroppens visdom, och tillit till den inbyggda förmågan att hela sig själv.

Den omedelbara effekten:
Ofta är klienten medveten om omedelbar avslappning i spända muskler, förbättrad rörlighet och reducerad smärta. Praktikern kan observera utslätningar av upphöjda muskelkammar på ryggen eller nacken, och ökad böjlighet i vristerna. Det händer ofta att människor som kliver på bänken, med ryggen i en smärtsam kramp, och efter releasen kliver av med ryggraden fullständigt rak igen.

Betala med Swish logo