Nedre zon

effect_lower_overNedre zon:
Nedre rygg – ben och fötter

Har du haft eller lider du av:

Ländryggssmärtor
Diarré
Förstoppning
Smärtsam mensvärk
Blåskatarr
Inkontinens
Infertilitet
Reducerad sexuell förmåga
Kramp i vaden
Höftsmärtor
Knäsmärtor
Vristsmärtor
Fotsmärtor
Tåsmärtor
Hälsmärtor
Foot rotation

Förklaring:
Body stress i ländryggen irriterar ryggradsnerverna och kan resultera i ryggsmärtor längs efter nervbanor ner till buk, ljumskar, höfter, ben eller fötter. Kompressionseffekten i ländryggen kan vara så allvarlig att musklerna låses i en skyddande kramp, som drar ryggraden framåt eller åt sidan.

Nerverna som går till till benen och fötterna, hålls ihop med ryggradsnerverna i ländryggen, och då blir det absolut nödvändigt att all body stress i detta område av ryggen blir förlöst. I många fall är smärta, stelhet eller i benar eller fötter, beroende på komprimering i ländryggen.

Orsaker:
Ryckeffekten av olyckor och fallolyckar kan orsaka att body stress blir låst i ländryggen. Dessutom, tunga och felaktiga lyft eller böjningar kan sträcka ledband och muskler och resultera i att stress blir lagrad i kroppen. Felaktig träning, t.ex. sådan som involverar snedvridna rörelser eller upprepade böjningar framåt, kan stressa nedre delen av ryggraden. En annan orsak är dålig hållning, speciellt i en ihopsjunken sittställning, vilket spegelvänder den normala korsryggskurvan.

Råd: 
– ”Bevara kurvan!”: Försök vara så nära din naturliga ryggradskurva som möjligt: sitt rakt upp och korsa inte dina ben eller ”häng” i en stol eller soffa.
– Undvik ihopsjunkna sittställningar som t.ex. ”avslappnad banan”.
– Arbeta inte i hopkrupna eller snedvridna arbetsställningar, i långa perioder.
– Ta täta/återkommande pauser eller ändra position.
– Vid tunga lyft bör föremålet hållas nära kroppen.
– Bär inte tunga föremål utan hjälp.
– Undvik mat och dryck som tenderar att orsaka matsmältningsbesvär eller halsbränna, samt vissa matkombinationer som orsakar uppsvälldhet och tryck i diafragman.

Release:

Läkande är vanligtvis en process, inte en händelse.

Efter att stressmönstren har lokaliserats i ett område på kroppen, så utför BSR-praktikern releasen. Ett stimuli appliceras, vanligen med tummen, på de multipla punkter som gäller, i rätt riktningar. Detta har som effekt att initiera en organiserad sekvens av meddelanden till hjärnan, som uppmärksammar den lagrade spänningen. Hjärnan kan sen sända kommandon till berörda strukturer som frigör den. Sålunda, trots BSR-praktikerns agerande för att sätta igång processen, är frigörelsen påverkad av kroppens egen visdom. Eftersom processen är så exakt, så behövs det inte mycket kraft för att ge det stimuli, som skickar en medvetenhet om det stressade området, till hjärnan. Så trycket som appliceras i releasen är ganska lätt. klienter kommenterar ofta att det känns så mjukt, så de är förvånade över att det är en så effektiv teknik.

På detta sätta, BSR är baserad på en djupgående respekt för kroppens visdom, och tillit till den inbyggda förmågan att hela sig själv.

Den omedelbara effekten:
Ofta är klienten medveten om omedelbar avslappning i spända muskler, förbättrad rörlighet och reducerad smärta. Praktikern kan observera utslätningar av upphöjda muskelkammar på ryggen eller nacken, och ökad böjlighet i vristerna. Det händer ofta att människor som kliver på bänken, med ryggen i en smärtsam kramp, och efter releasen kliver av med ryggraden fullständigt rak igen.

Betala med Swish logo